Hoe speel je trefbal

Ik probeer geen controverses of zo veroorzaken, maar het is vanzelfsprekend dat eenden trefbal en menselijk trefbal compleet verschillen. Vorig jaar heb ik meegedaan aan een wintercompetitie voor mensen. Er was wat controverse. Team Cubicles probeerden mij te verhinderen om te vliegen. Ik bedoel, serieus? Ik kande ballen niet in mijn hand houden en ze al helemaal nietkan gooien. Ik kan ik niet rennen.’

Zie je, ik ben eigenlijk best wel een blok aan het been in een trefbalteam. Het enige wat ik kan, is ontwijken. Daarom was het zo hartverwarmend toen mijn teamniet probeerde mij uit het spel te zetten. 

Vreemd genoeg was ik niet eens de slechtste speler. Brenda had haar been in de gips. En Piet, die zelfs met zijn lenzen nogal blind was, probeerde de inkomende ballen waar te nemen door een sterke fixatie op windsensatie.

Het enige voordeel dat ik had, was dat mensen geen eend met een bal willen slaan. Dat is precies hoe we de finalewedstrijd hebben gewonnen. Ik was het enige overgebleven teamlid op het veld, en de andere teams konden het gewoon niet. Ze wilden het niet. En zo hebben we gewonnen! 

Direct na de overwinning klapte Brenda met haar gips; blinde Pete juichte eerst terwijl hij naar de kant van het andere teamging, maar besefte dat dan en kwam me een grote knuffel geven. Ik wil hier niet stereotyperen, maar alle eenden vinden trefbal leuk. Gewoon als algemene regel. Dus als jeop zoek bent naar een geweldige laatste speler—, lees dan eens je lokale eenden blogs. Je zult niet teleurgesteld worden.